Biceps Triceps ve Omuz Kaslar Haftada 2 gün Çalışılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan error37
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Biceps,triceps ve omuz kasları haftada 2 gün çalışılır mı?

• Total voters
    537
çalışılır. zaten yeni başlayanlarda A'lı B' li(biz burada böyle diyoruz) programda her kas grubu hafta iki kez çalıştırılıyor.

Pzt-Prş: Göğüs, Biceps, Omuz
Salı-Cuma: Sırt, Triceps,Bacak

son tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim
eğer beslenmeniz yeterli ise dinlenme süresinide ayarlayabiliyorsanız
haftada 2 gün çalışılabilir

İsterseniz çalışılmasında bir problem yoktur.Beslemenize yönelin iyi beslenmeye çalışın vücud aldığı besinlerden enerjiyi alıyor.Ve hedef hacim ise yani kas kütlesinin hacmini büyütmek ise , çok ağırlık kaldırarak - az tekrar yapmaktır.Hedef varolan kas hacimini sıkılaştırmak ise az ağırlık , çok tekrar yapılmalıdır.Hareketlerin hepsini ister hacim için , ister definisyon için çalışma sürün doğru uygulamaya çalışın.Hareketleri nizami uygulamak amacınıza yaklaşmanıza en çok yaklaştıran şey olucaktır.

2 kez çalıştırılması çok doğal. Tabi bu kullandığın ağırlık ve programa göre değişir. Veya sporda çok yeni değilsen haftada 2 kez bence oldukça normal.

Merhaba,
Şu an için 4 aydır düzenli devam ediyorum.
Haftanın 3 günü sabah 1 saat koşu bantında kardio
1. Gün Omuz
2. Gün Triceps+biceps
3. Gün Göğüs ve Sırt çalışıyorum.
4. Dinlenme
ve akabinde yine aynı sıra ile devam ediyorum.
Beslenmem çok düzgün şu an için Whey, l-carnitine, creatin ve bcaa kullanıyorum. Herhangi bir yorgunluk yada olumsuz bir şey yok. Düzenli bir plan ve beslenme ile olabilir ama genelleme yapılamaz kişiden kişiye değişir.
İyi antremanlar.

Cevaplar ve yorumlar için teşekkürler. Benim bu sporda amacım kilo almak ve fit bir görünüme sahip olmak. Okuduğum makalelerde hacim için ağır hemde çok ağır çalışın diyordu. Benim bu konu hakkında 2 sorum var.
Öncelikle ben omuz ve triceps için 2.5 kilo ağırlık giriyorum. Çoğu hareketim 2x10. Ben bu kilo ile bu antremanları rahatlıkla tamamlayabiliyorum. 4kg ile girdiğimde 2. set de yarısında kalıyor. Bu durumda ben 2.5 kilo ile rutin devam edeyim mi yoksa 4 kg ile kasları zorlayayım mı?
2. olarak ben biceps antremanlarında DB Curl hareketini sağ kolumla 6.5 kg'a kadar 4x12'yi tamamlayabiliyorum ancak sol kolum ile 4 kg ağırlıkla bile tamamlayamıyorum. Çalışma sonunda sol kolum şişerken sağ kolumda bir değişiklik göremiyorum. İki kola farklı ağırlık girsem olur mu?

Kiloları her zaman eşit tut o zamanla düzelir eşitlenir sağda 5 solda 6 yaparsan daha kötü olur sabret zorla düzelecektir..

son tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim
eğer beslenmeniz yeterli ise dinlenme süresinide ayarlayabiliyorsanız
haftada 2 gün çalışılabilir

Hocam valla ben omuzu tricepsi haftada 2 calistirmak istiyorum ama 2 haftadir saçım beyazladi düşün düsün bir kombinasyon bulamadim 200 tane kombine denedim bulamadim :D şu tecrubelerini bir paylaşsan iyi olur

Hocam valla ben omuzu tricepsi haftada 2 calistirmak istiyorum ama 2 haftadir saçım beyazladi düşün düsün bir kombinasyon bulamadim 200 tane kombine denedim bulamadim :D şu tecrubelerini bir paylaşsan iyi olur
Soru bana gelmemiş ama bi yardımım olursa sevinirim.
Pazartesi - Göğüs+Biceps
Salı - Omuz+Triceps
Çarşamba - Off
Perşembe - Sırt+Bacak
Cuma - Off
Cumartesi - Omuz+Triceps(2.kezçalıştırma)
Pazar - Off

Hocam gogusten sonraki gün omuz triceps yapilmaz en büyük hata . Şunu uygulicam heralde.

Gogus omuz
Bacak bilek
Off
Omuz triceps
Off
Sırt biceps
Off

Bicels triceps yer değisebilir. Tricepsi 2 kere calistiramicaz oyle bir kombine bulamadim maalesef omuza kaldik. Omuzda gogus gunu çok yüklenmiyorum ama asıl omuz günü öldürüyorum omuzu.

yeni başlayan biri çalışabilir , ama en az 6 ay çalısması olan biri için söylüyorum yanlıs bı secim olacaktır overtraınıng yasarsınız . Gögüs + biceps , omuz+ triceps haftada 1 kere calısırdım nedense yeterli bulmuyordum biceps ve tricepsleri sonra haftada 2 kere girmeye basladım ,1.gün gögüs+biceps 3.gun omuz+triceps . 5.gün sırt+biceps 6.gün cardiyo triceps olarak .. 3 -4 aya yakın bu sekılde devam ettım ve sonuç böyle bır program calıstıgıma pişmanım overtraınıng oldu çünkü :mad:

Back
Yukarı