Karatay diyeti hakkinda yorumlarinizi merak ediyorum fitness ile ilgilenenler icin ne kadar uygun? Bu konu hakkinda derinlemesine arastirma yapan uyeler cevap verirse sevinirim
Hangi diyeti yaparsaniz yapin yaglanmaniza neden olan gün icinde alinan kalori fazlasidir,o yediginiz ince belli bardaktaki kuruyemis ile gün icinde ihtiyaciniz olan kalori miktarini geciyorsaniz bu sizi yaglandirir,gecmiyorsaniz yaglandirmaz,makro bukadar basitBen birkac gun uyguladim fakat eski yeme aliskanligim daha iyiydi sanki. Ve kuruyemisi ince belli cay bardagi kadar veriyor. Bu miktar cok fazla degil mi ve yaglanma yapmaz mi? Sanki hakli oldugu tarafi kadar haksiz oldugu taraflari da var
abi hepimiz bu dediğin gibi biliyoruz. ancak canan hoca bundan farklı konuşuyor. açıkça diyor ki, siz kuruyemişten 3000 kalori alsanız, yağlanma olmaz, ama baklavadan 500 kalori alırsanız, bu göbekte yağ olarak depolanır diyor.Hangi diyeti yaparsaniz yapin yaglanmaniza neden olan gün icinde alinan kalori fazlasidir,o yediginiz ince belli bardaktaki kuruyemis ile gün icinde ihtiyaciniz olan kalori miktarini geciyorsaniz bu sizi yaglandirir,gecmiyorsaniz yaglandirmaz,makro bukadar basit![]()
canan hoca konusmayi cok seviyor yapicak bisiy yokkaratay, kuruyemişin, hatta zeytinyağı ve tereyağının (doğal olmak kaydıyla) yağlanma yapmayacağını, asıl yağlanmanın şeker ve karbonhidrattan kaynaklandığını savunuyor. o yüzden avuç avuç kuruyemiş, kilo kilo tereyağı yiyin diyor. tabi alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değil, ben kilo kilo tereyeğı yemesem de, en azından şekerden , bu hanım sayesinde uzak durmaya kendimi alıştırdım. karataya türkiye doktorlarının yüzde 99 u katılmaz. hatta karşı çıkar. ama unutmayalım, bu hoca dünya vitamin komitesinden tut, dünya kalp sağlığı bilmem ne komitesine, bi dünya komitede asil üye. harwarddaki proflarla aynı masada aynı komitede bulunmak, kolay bişey olmasa gerek. boş boş konuşan biri değil kesinlikle. şimdi türkiyede canan hocaya laf atan doktora bakıyorsun, daha uzman olamamış operatör doktor. fakat şunu da ekleyeyim, bu kişi bir kalp uzmanı. yani spor uzmanı değil.[DOUBLEPOST=1417376580][/DOUBLEPOST]
abi hepimiz bu dediğin gibi biliyoruz. ancak canan hoca bundan farklı konuşuyor. açıkça diyor ki, siz kuruyemişten 3000 kalori alsanız, yağlanma olmaz, ama baklavadan 500 kalori alırsanız, bu göbekte yağ olarak depolanır diyor.
kadın senin benim yaptığım kasla ilgilenmiyor ki, kalbe bakıyor. doğruyu söylemek gerekirse, çok konuşunca bazen boş konuştuğunu ben de düşünmeye başlıyorum. vatandaş diyor ki göbeğim var, hoca diyor ki 38 gün balık ye geçercanan hoca konusmayi cok seviyor yapicak bisiy yokcanan hocaya kanipta Kilo Kilo yag yersem vayyyy benim Halime,karatay hocanin dedigi gibi günlük beslen kalorini al bide üstüne 3000 kalorilik kuruyemis al bakalim yaglaniliyomu
bide söyle düsün olay okadar basit olsaydi bu sporu yapan adamlar Kilo Kilo bulgur pilav yiceklerine gider kalorisi yüksek kuruyemis tereyag yer iki kat fazla kas yapardi
![]()
çok haklısın bravo yanlışımı düzelttin, evet bunlardan 10 bin kalori alın demiyor. "bol bol tereyağı yiyin" derken, muhakkak belli bir miktarı kastediyordur.Hocamizin söyledikleri Dogru,yani söyledigi seylerle zaten saglik problemi yasamak mümkün degil hocam ne diyor
ceviz ye
halis tereyagi ye
balik ye
et ye
kuruyemis ye
yumurta ye
yawer hocam bunlari yiyen Adam zaten ölmez yauuww
tmm bunlari ye hepsini ye diyorda demiyorki bunlardan günde 10000 kalori ye bisiy olmaz hayir günlük ihtiyacini bunlardan karsila diyor sukadar bukdar kalori ye demiyor.
okudum. her ne kadar bu konuları bolca okusam da, hatta kilo alıp verme konusunda bolca tecrübe sahibi olsam da, yine de o başlıkta ki soru benim de hep kafamı karıştırmıştır ve kendi çapımda maalesef cevabını bulamadım@Yaver27 @ozge_cakir00(instagram)
gecenlerde söyle bir diyalog yasamistik kafanizdakileri bir bakima aydinlaticaktir bu yazismalar.
https://www.bodyforumtr.com/threads...drat-mı-kalori-fazlası-mı.103142/#post-933022
bastan Sona bir okuyuverin güzel Bilgi alisverisi oldu
Karatay hoca evde oturan ve hareket etmeyen insanlara öneriyor bence.Sonuçta kh olmadan dinç hareket edemeyiz.Beyin bile glikoz ile çalışıyor.Tabii ki oyle bir sinir yok. Zaten kalori hesabi yapmanin cok sacma oldugunu ve dunyada da beslenme pramidinin degistigini soyluyor. Yalniz siz kendi vucudunuz icin protein hesabi yapiyorsaniz ben de bu hesabi yapiyorum. 50-55 grami astigimda ise yaglanacagimi dusunuyorum.