Biceps Triceps ve Omuz Kaslar Haftada 2 gün Çalışılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan error37
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Biceps,triceps ve omuz kasları haftada 2 gün çalışılır mı?

• Total voters
    537
tabıkı calısır kesınlıkle calısır dıyen arkadaslar sızlere bır sorum bende ara tatılde vakıt oldugundan bole bı calısma dusunuyorum ama kafamda su soru var ;

pazartesı gogus bıceps
salı omuz
car kanat sırt trıceps
per bıceps
cuma omuz bacak
cumartesı trıceps

bu calısma programı hazırlamıstım kendıme ama gogusde zaten omuzlar yoruluyor mesela bıde onun ardından gogus gırılmez dıye okudum forumda bıgılıbı abımızden . kucuk kaslar 2 kez calıstırılır da buna uygun program yok bence yada bana oyle gelıyor :)

Arkadaşlar tecrübemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık bir yıl sırt bacak çalıştım ve bacaklarım hiç gelişmedi. Son 3 ay biceps bacak çalıştım ve gözle görülür gelişme yaşadım. Nihayetinde pantolonlar baldırdan olmuyorlar.:D

Netice, herkes bacak sırt tan verim alıyor diye bacak sırt çalışırsan benim gibi boşa kürek çekmiş olursun 3 aylık periyotlarla çeşitli kombinasyonlar denenmeli.

Şimdi benim omuz ve triceps zayıf , haftada iki kere 3 er gün aralıklarla çalıştırmayı düşünüyorum sonuç ne olacak bakacağım.

Yukarıda tecrübeli bir arkadaş herkesin kaslarının yenilenme süreleri farklıdır demiş çok doğru bir tespit. Mesela benim bacak kaslarımın onarım süresi en az 4-5 gün , hali ile ben haftada iki kere bacak antrenmanı yapamam. (ancak kimyasal besin alıp bu yenilenmeyi hızlandırmam gerek, 150 kiloluk adamların yaptığı gibi midelerine bakın karın kasları yok ilaçların yan etkisi)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:45 ----------

Yeni başlayan bir vgci haftada 2 gün biceps,triceps ve omuz kasları çalışabilir mi?
Bir de bu kaslarda hacim kazanmak için çok ağırlık az tekrar mı yoksa az ağırlık çok tekrar mı olması gerekir?

Arkadaşım kişiden kişiye değişir. Benim bicepsler gelişti. Tricepsler daha az gelişti.

Göğüs / biceps

Omuz / triceps

Biceps çalışırken örneğin en yüksek kaldırabildiğim ağırlığı bırakır bırkmaz 4 ve ya 5 ikloluk dambıllarla max tekrar yapıp sonuna kadar yakıyordum. Bu çalışma sonuç verdi...

Yaklaşık bir yıl sırt bacak çalıştım ve bacaklarım hiç gelişmedi. Son 3 ay biceps bacak çalıştım ve gözle görülür gelişme yaşadım. Nihayetinde pantolonlar baldırdan olmuyorlar.:D

Netice, herkes bacak sırt tan verim alıyor diye bacak sırt çalışırsan benim gibi boşa kürek çekmiş olursun 3 aylık periyotlarla çeşitli kombinasyonlar denenmeli.

İki büyük adelenin aynı gün girilmesi zaten tavsiye edilmiyor, belkide beslenmeyi iyi yapamadın. Birde böyle düşün.

Bir kas grubu yani biceps, triceps, omuz, kanat, göğüs vs. haftada en fazla 2 kez çalıştırılmalıdır.

3 kez çalıştırmak o kas grubunu geliştirmez. Ve boşuna yorarsınız. Bu sporda en önemli kurallardan birisi budur.

Çok mu az mı konusunda benim ölçütüm kaslar çalışırken ağrıyacak kasılacak tabii aşırı olmamk kaydıyla ve kasılma antremandan 1 saat sonra geçecek. Eğer ben kaslarımı ağrıttım ve 2 gün sonra geçmediyse o kası ağrı geçene kadar çalıştırmam. Ağrı geçtikten sonra ise çalıştırdığımda aynı derecede bu sefer ağrı olmaz ve hacim konusunda daha verimli olur. Yağlı biri olmama rağmen kol ve omuz kaslarım 1.5 haftada belirmeye başladı.

İşte sen programı internetten alığın gibi uygulamyacaksın. Deneyceksin verim almazsan üzerinde oynamalar yapacaksın. Bir çok arkadaş 5 ay çalışıyo gelişme alamıyor. Eğer vg çalışırken suyun çıkıyor ve kaslar kasılıyorsa bil ki verimli çalışıyorsundur. Tabi verim alıyım derken kasları yırtma tehlikesi var ona dikkat etmelisin.

Önemli olan kasa yüklenecek haftalık yük. İdmanlar arasında eşit dinlenme aralığı bırakılacaksa bir mahsuru yok, hatta doğal vücutçular için çoğu zaman daha bile iyi olduğu söylenir. Ama şahsen omuz için haftada 1 kere yeterli diye düşünüyorum. Sonuçta çoğu idmanda yine çalışıyor. Push/pull tüm egzersizlerde omuz yine aktif.

Kollar için bence 2 hareket biseps, 2 hareket triseps girilebilir. 3 veya 4 set. Büyük kaslar için 3 hareket olur. Haftalık yükü çok arttırmamak lazım. Tabi böyle bir programda mümkün olduğunca izolasyon hareketleri ya son harekete saklanmalı ya da programda sayıları az tutulmalı.

antreman burda çok önemli
eğer sırt antremanın ağırsa bicepsler çalışır
sonra tekrar biceps çalışmak onları yorar beslenme ihtiyacı hasıl olur
peki bu beslenmeyi o kaslara sağlayabilecekmisiniz?
hadi sağladınız gereken dinlenmeyi nasıl sağlayacaksınız?
hadi bunuda başardınız vucudun bir dengesi var
bacak vs çalışmanızda gerekmeyecekmi genel gelişim için
yani bunları başarmak için çok prof ve bilinçli olmak gerekir
imkansız demiyorum
ama önce bi kendinize şunu sorun
temel reis gibimi olmak istersiniz Arnold gibi mi?

Çalıştırılır.Uyku düzeni ve beslenmen iyi olursa çalıştırılır :)

antreman burda çok önemli
eğer sırt antremanın ağırsa bicepsler çalışır
sonra tekrar biceps çalışmak onları yorar beslenme ihtiyacı hasıl olur
peki bu beslenmeyi o kaslara sağlayabilecekmisiniz?
hadi sağladınız gereken dinlenmeyi nasıl sağlayacaksınız?
hadi bunuda başardınız vucudun bir dengesi var
bacak vs çalışmanızda gerekmeyecekmi genel gelişim için
yani bunları başarmak için çok prof ve bilinçli olmak gerekir
imkansız demiyorum
ama önce bi kendinize şunu sorun
temel reis gibimi olmak istersiniz Arnold gibi mi?

İkisi gibi de olmak istemem.

Arkadaşlar bu haftada 1-2 çalışma konusu daha çok yaptıgımız antremana,beslenme ve dinlemeye bağlı.Beslenmeyi ve dinlenmeyi şuanda göze almazsak zaten yeni başlayan birisi 1.ayında tek hareketten her bölgeyi haftada 3 gün çalıştırıyor.Bench press,barbell curl gibi hareketleri haftada 3 kere yapıyor ama tek hareket ve 3 set.

Başka bir varyasyon ise,genellikle 2.aylarında yeni başlayanlar haftada 2 kere her bölgeyi çalıştırırlar.2 hareket ve 3'er setten.Antremanlar çok ağır değildir,bu yüzden 2 kere çalışılabilir;ancak bu ileri seviye için farklı olabilir.Kimisi haftada 1 gün ağır idman yapar küçük kas gruplarında (biceps,triceps) verim alır,kimisi haftada 2 gün yapar verim alır.Büyük kas grupları ise genellikle haftada tek gün çalışılır.Bu genellikle set ve hareket sayısına bağlıdır.

İlerlemiş tecrübeli bir sporcu gögüsde 5 harekete kadar çıkacaktır,hareketleri de 3-4 set yapacaktır.Böyle ağır bir idmanı haftada 2 gün yapmak zaten gelişimden çok zarar sağlayacaktır.Omuzda da böyle,ağır presslerin altına girilir.Ancak yeni başlayan birisi (3 ayın altında) pek ağır bir idman yapamayacagından dolayı haftada 2 çalıştırabilir diye düşünüyorum ben.Yanlışım varsa düzeltiniz.

Saygılar

Son düzenleme:
yeni başlayanlar haftada 3 gün , orta dereceliler 2 gün , ileri düzey vg ciler haftada 1 gün çalıştırmalıdır.

Sen 3 gün çalıştırabilirsin ama aşırı zorlamamalısın

Benim mantığıma uyan ve uyguladığım yöntem ve tavsiyem şu;

Hepimizin bildiği gibi bu spor sabır sporu.
Ha deyince kaslar ne yazık ki yapılmıyor.
Beslenme, antrenmanın kalitesi ve dinlenme hatta genetik faktörler bu sporun içinde.
Bu yüzden her kas grubunun haftada bir defa kaliteli bir şekilde çalıştırılması -özellikle yeni başlayanlar için- bununla beraber, beslenme ve dinlenmenin hatırı sayılır bir durumda olması kanaatindeyim.
İki kere çalıştırma yapmanın, ilerlemiş sporcular için gerekli olduğu düşüncesindeyim.
Sonuçta belli bir süreden sonra kaslar artık değişiklik istiyor, şaşırtılmak istiyor.
Bu durumda beslenme ve idman şekilleirnin değiştirilerek uygulanması vücuda daha fazla fayda katacağı düşüncesindeyim.

Neden haftanın iki günü aynı kas gruplarına odaklanmak yerine her kas grubuna bir gün ayırıp onları adam akıllı çalıştırmıyorsunuz? En azından bir deneyin bir şey kaybetmezsiniz. Kazanırsınız.

Arkadaşlar bu haftada 1-2 çalışma konusu daha çok yaptıgımız antremana,beslenme ve dinlemeye bağlı.Beslenmeyi ve dinlenmeyi şuanda göze almazsak zaten yeni başlayan birisi 1.ayında tek hareketten her bölgeyi haftada 3 gün çalıştırıyor.Bench press,barbell curl gibi hareketleri haftada 3 kere yapıyor ama tek hareket ve 3 set.

Başka bir varyasyon ise,genellikle 2.aylarında yeni başlayanlar haftada 2 kere her bölgeyi çalıştırırlar.2 hareket ve 3'er setten.Antremanlar çok ağır değildir,bu yüzden 2 kere çalışılabilir;ancak bu ileri seviye için farklı olabilir.Kimisi haftada 1 gün ağır idman yapar küçük kas gruplarında (biceps,triceps) verim alır,kimisi haftada 2 gün yapar verim alır.Büyük kas grupları ise genellikle haftada tek gün çalışılır.Bu genellikle set ve hareket sayısına bağlıdır.

İlerlemiş tecrübeli bir sporcu gögüsde 5 harekete kadar çıkacaktır,hareketleri de 3-4 set yapacaktır.Böyle ağır bir idmanı haftada 2 gün yapmak zaten gelişimden çok zarar sağlayacaktır.Omuzda da böyle,ağır presslerin altına girilir.Ancak yeni başlayan birisi (3 ayın altında) pek ağır bir idman yapamayacagından dolayı haftada 2 çalıştırabilir diye düşünüyorum ben.Yanlışım varsa düzeltiniz.

Saygılar

Ben 4-5 aydır haftada her kas gurubunu 2 kez çalıştırıyorum ama umduğum sonucu alamadım şimdi her kas grubunu haftada bir kez çalıştırıp 3-4 hareket yapmam daha yararıma olacakmıdır sizce ?

Back
Yukarı