isteksizlik !!

2009 şubat ayından bu yana severek yapmış olduğum bu sporu son 1 aydır hiç yapamadım...idman,beslenme,motivasyon tamamen bitmiş durumda..
bu durumu yaşayan arkadaşlar duraklama dönemlerini nasıl atlatıyorlar ?

Hepimizin başına geliyor. En kısa sürede antrenmana başla, evde çalışıyorsan güzel müzikler aç eşliğinde çalış. Salona gidiyorsan hocalarınla muhabbet et. İlgini yine vg ye çevirmeye çalış.

Benimde başıma zaman zaman gelen bir durum;

1-2 hafta hiç idman yapmıyor,salonun bile önünden geçmiyorum.İstediğim herşeyi yiyorum-içiyorum.Bunları yaptıktan sonra 2.haftanın sonlarına doğru kesinlikle tekrar başlamak adına muhteşem bir motivasyon oluşuyor.Bir an önce idman yapmak için canatıyorum.

Önemli olan hayatını vücut geliştirme sporuna göre değil, vücut geliştirme sporunu kendi hayatına göre şekillendirmen.Yoksa sürekli gelişmek adına "- yok efendim ev yemeği yemeyeyim, -aman efendim bugün 10gr az protein aldım, - bir dilim pasta yedim, -2000 yerine 2050kcal aldım" gibi düşünürsen bu sporu işkence haline getirirsin zamanla bıkkınlık gelir.

üstteki arkdaşa katılıyorum çok fazla kalori hesabı yapıyorsan bi yerden sonra çok sıkıcı olmaya başlıyor sık olmamakla beraber haftada belli günler istediğini yiyip,içmelisin kaçamaklar iyidir.
en sevdiğim bodybuilder videolarını izlemek büyük bir şevk verir antrenman öncesi.

çoğu zaman kin beslendiğim, nefret ettiğim şeyleri aklıma getiririm ben salona gitmeden, bunca zamandır aynı taktiği kullanıyorum, benim için stres atma aracı oluyor, gün içinde stresli yaşantımdan anca bu şekilde uzaklaşabiliyorum.

dediklerinize katılıyorum...1 sene boyunca çok fazla hesap olaylarına girdim..düzen bozulduğu zaman gereksiz yere gerildim..işin kötü tarafı psikolojiniz kötüyken aynaya baktığınızda 1 sene de hiçbir şey elde edememiş hissine kapılıp daha da uzaklaşıyorsunuz spor dan...1 yıldır yediğim kilolarca tavuk,onlarca yumurta boşunaymış gibi geliyor ...

aslında hangi noktaya geleceğimizi bilememek biraz canını sıkıyor insanın....hepinize sonsuz teşekkürler...en kısa zaman da ,kaldığım yerden devam edeceğim...

2 ay ara verdiğim spora aynada kendimi görmemle beraber geri başladım. Aylarca verilen emeğin göz göre göre ufalması, küçülmesi, kaybolması insanın moralini daha çok bozuyor. Alınan yağlar, vücut şeklinin bozulması, azalan güç, azalan iştah. İsteksizliğin ne kadar zor bi durum olduğunu bilirim, moralin bozuk olması, hayat şartlarının kötüye doğru gitmesi, maddi durumların kötüleşmesi hepsi hayatın gerçekleri fakat insanın yapısındaki en önemli gerçeklerinden birisi de hareket etmek; spor yapmak. Allah yardımcın olsun. En kısa zamanda tekrar spora başlaman dileğiyle...

Bence kendine güzel bir supplament kombinasyonu yap. Bu sana moral vericektir. Şunu da unutma, uzun süredir ara veriyorsun çok güzel gelişmeye başlıyacaksın başladığında. Bir aylık ara zaten verilmesi gerekiyor diye biliyorum bir süre sonra. Bunu gerilemek olarak düşünme platoyu aşmak için yaptığını düşün. Güzel supplamentlerle ve iyi antremanla kısa sürede ne kadar gelişebileceğini düşün. Bu size destek olabilir. Tabi ben böyle yapardım, sizi bilemem sadece bir öneri. Umarım atlatırsınız.

sanırım dövüş sporu yapıyordun.

vucut gucunun artmasının sana getireceği faydalarıda unutma. zaten karete idmanında kondisyon çalışıyorsun. bunu body idmanındada güç çalışırsın. "1 aylık güç çalışması 1 yıllık pratik çalışması kadar güç getirir."(bir makalede okudum)çok avantaj sağlar.

onun dışında yapın ne nasıl bilmiyorum ama spora başlamadan önceki halini hayal ed ve aynaya bak.

etkisi olur bence

Olur ya arada boyle..

1 senede 1 ay ara vermen ıyı zaten..
Sımdı onemlı olan kafanı toplayıp yenıden baslamak..

Gucunun arttıgını farkedeceksın boyle ara vermelerde ki bu da senın hevesını yerıne getırecektır.. ;)

Bence madem isteksizlik geldi bunu bi dinlenme evresi olarak kabul et ve kendine kızıp yine bu tatili kendine zehir etmekten vazgeç. Bence tamamen uzaklaş çok abartmadan yemek ye biraz diğer şeylerin tadını hatırla hayatta.İdman saatlerini sosyal aktivitelerde kullan,evcil biriysen kaçırdığın filmleri izle,bir kaç hafta sonra kendin bişilerin eksikliğini hissederek geri dön ve çok daha güçlü tazelenmiş bir ruh,motivasyon ve özlemle içindeki aşkı yeniden canlandırıcaksın gibi geliyor ;) Hayatta her an tamamen olumlu yada olumsuz değil fakat biz herbirinin olumlu yanını görürsek çok daha başarılı ve hayatı dolu dolu yaşıyor olabiliriz....

>>> özellikle Salon Eve çok yakınsa yada çok uzaksa bu oluyor... Benim salonum tam ortada... salonda çalışan kişileri hatırla amaçlarını tekrar hatırla tekrar düşün arkdaşlarında dediği gibi ünlü v.g cilerin filimlerini izle çalışma stillerine bak... Ben V.G ye başladığımda 3.ayda bu ne biçim iş okadar çalışıyorum yinede hiç bir ölçü ve kilo alamıyorum diyordum taki dayım bana Pumping İron filmini hediye edene kadar... Bazen canım sıkıldığında tekrar tekrar izlerim :) bu bana şevk veriyor yada hep aynı hareketleri yapıyorum bu haftada yapmasam bişey olmaz dediğimimde acaba bu gün salonda şu hareketi uygulasam nasıl olur ? Vücudumu nasıl etkiler diye düşünüyorum bazen arkdaşlarımı salona davet ediyorum bununda baya 1 katkısı oluyor ;) :D

teşekkür ediyorum tekrardan bütün arkadaşlara....
bu başlığı açtıktan sonra bir kaç hafta daha devam ettim...hacim almanın ne kadar zor olduğunu öğrenmiş oldum...yediğim onlarca koli yumurta,kilolarca tavuk,prinç vs . rağmen...şunu anladım hayalinizdeki vücuda takviyesiz ulaşmak çok zor..takviye derken 4 kutu (5 lbslik) protein tozu tükettim ayrıca...ama artık bende tükendim...bir süre uzak kalacağım salondan...kafamı toparladığımda sadece fitness için çalışmalar yapacağım..hacim konusunun h sini düşünmek istemiyorum artık..düşünce olarak çok hızlı girdim ve kaybettim...

hepimizin başına gelen bir olar.. senede 12 ay üstüste kimse çalışmıyor zaten.. insan vücudu makine değil büyük ihtimal yorgunluk yüzünden böyle bir bıtkınlık hissediyorsunuz iyice dinlenin.. bir süre sonra zaten vücut kendisi idman istemeye başlayacaktır.. karamsarlığa kapılmayın belki istediğiniz seviyeye gelemediniz bu aşamaya kadar iyi bir alt yapı oluşturduğunuzu düşünün.. yeniden başladığınızda vücudunuzu daha iyi tanımış olmanızın bir avantaj olduğunu unutmayın beslenmenizi ve antraman programlarınızı buna göre ayarlayın..

vg azim ve emek isteyen bir spor.. en kısa sürede geri dönmenizi temenni ederim

Back
Yukarı